Ét, tejes vagy fehér – mindenkinek megvan a kedvenc csokoládéja!
Ha nem lenne elég ebből a 3 típusból választani, megnehezíti az is a feladatot, hogy manapság olyan széles választékú ízesítésekkel és töltelék-félék kínálatával találkozhatunk a boltok polcain, hogy egyszerű elveszni közöttük!
Neked melyik a kedvenced?
A sós karamellás? Esetleg imádod az intenzív, gyümölcsös töltelékkel felturbózott csokoládékat? Inkább a lágy, édes bonbonok szerelmese vagy?
Akár nasiként, desszertként, főétel elemeként vagy forró, tejszínhabos ital formájában fogyasztod a csokoládét biztos lehetsz benne, hogy a hangulatod szempontjából villámgyorsan kiakad majd a mosoly-mérő!
A csokoládé jótékony hatásai
Nem véletlen, hogy ha kedveskedni szeretnénk valakinek, gyakran csokoládéval lepjük meg. Legyen szó valentin-napi díszes bonbonról, egy születésnapi csokoládé tortáról vagy egy délutáni csokoládékrémes palacsintázásról a családdal – ez az édes, sötét krém biztosan bearanyozza a kicsik és nagyok napját is.
Amellett, hogy rendkívül finom és az édes szájúaknak maga a kánaán a fogyasztása, rengeteg oka van még annak, ami miatt érdemes néha napján engedni a csokoládé csábításának.
- Feldobja a hangulatod és simogatja az elméd
A kakaó, amelyből a csokoládé készül teobromint tartalmaz, egy olyan anyagot, amely növeli az endorfinokat, és kellemes érzést biztosít. Nem is csoda, hogy egy rosszul sikerült nap után sokkal jobban esik egy nagy tál csokoládé fagylalt, vagy a kedvenc csokoládé szeleted.
Talán biztos emlékszel, hogy iskolás korodban a nagy dolgozatok előtt a szüleid legtöbbször csokit csempésztek a táskádba, hogy még a teszt előtt elfogyaszd azt. Köztudott, hogy a csokoládé elősegíti az agy fokozott véráramlását, így ha egy kis élességre van szükséged, érdemes a csokoládéhoz nyúlni!
- Jót tesz a szív egészségének
Tudtad, hogy a kakaó az egyik leggazdagabb antioxidáns forrás a világon? Ennek a termésnek a magas flavonoidtartalma összefüggésbe hozható a szív- és érrendszeri betegségek, például a szívbetegség és a stroke kockázatának csökkenésével is.
- Tele van alapvető ásványi anyagokkal
A kakaó nagy mennyiségben tartalmaz alapvető ásványi anyagokat, beleértve a magnéziumot, vasat, rezet, mangánt és riboflavint, amelyek hozzájárulnak az általános egészségi állapot javításához.
A csokoládéban található ásványi anyagok tehát segíthetnek abban, hogy minden testi folyamat zökkenőmentesen működjön, kiegyensúlyozottabbá és egészségesebbé válj.
Elő hát a finomabbnál finomabb és a különlegesebbnél is különlegesebb csokoládékkal: add át magad az élvezetnek abban a tudatban, hogy a tested és lelked is hálás lesz a lágy finomság elfogyasztásáért.
Ha kipróbálnád a csokoládét egy új, eddig soha nem látott formájában, akkor ideje elrugaszkodni az egyszerű csokoládé krémes kenyértől.
Megmutatjuk a kedvenc csokoládés szendvicseinket!
A szendvicsek innovációja – csokoládéval
Olyan szendvicsötletre vágysz, amely lágy, csokoládés, édes és krémes? Emellett persze az is szuper lenne, ha gyorsan kész lenne és nem kellene hosszú perceken át a konyhában sürögni és forogni?
Mi leszünk a Te megmentőd, ha egyszerű de nagyszerű, mégis különleges csokoládés szendvicset tálalnál uzsonnára!
- Ha a gyümölcsös ízek szerelmese vagy
áfonyás, fehér csokoládés és mályvacukros csoda
Hozzávalók:
- szendvicskenyér
- vaj
- mini mályvacukor
- fehér csokoládé tábla darabokra törve
- friss áfonya
- só
Készítsük el a szendvicset!
- Kenj meg minden szelet kenyeret vajjal, ezeknek a felére pedig mehet a többi alapanyag az alábbi sorrendben: mályvacukor, csokoládé darabok, áfonya – majd ennek a tetejére egy újabb kenyérszeletet helyezünk.
- Melegíts elő egy grillserpenyőt, majd óvatosan helyezd az egyes szendvicseket a serpenyőbe, nagyjából 2-2 percbe telik, míg a csokoládé folyóssá nem válik, a szendvics pedig aranybarna nem lesz.
- Vágd félbe mindegyik szendvicset, és szórd meg egy kis tengeri sóval, és már tálalhatod is!
Készen van az édes, gyümölcsös finomság!
- Egy falatnyi ízmámor
grillázsos falatkák a vendégeidnek
Hozzávalók:
- szendvicskenyér
- csokoládékrém
- darált dió
- cukor
Lássunk neki a falatkáknak!
- Készíts elő egy nagyobb tepsit, aminek az aljára tegyél sütőpapírt.
- A cukrot közepes lángon, fakanállal folyamatosan kavargatva elkezdheted melegíteni melegíteni egy lábasban. Nagyon kell figyelni a színét: fokozatosan sötétedik a cukor, azonban ha már világosbarna, akkor érdemes levenni a tűzről, és azonnal belekeverni a darált diót.
- Amint elkeverted, csorgasd a sütőpapírra vékony rétegben, majd hagyd teljesen kihűlni, ez körülbelül 1 órát vesz igénybe. Ha megdermedt, ideje apró darabokra törni a grillázst.
- A szendvicskenyérből vágj ki kerek kiszúró segítségével falatkákat, ezeket kend meg csokoládékrémmel, a tetejére pedig szórj egy keveset a grillázsból.
Egyszerre krémes és roppanós? Imádjuk a textúrák játékát – és természetesen a csokoládét is!
- Laktató melegszendvics csokoládéval
ízletes almával és karakteres sajttal
Hozzávalók:
- alma, kimagozva, meghámozva és felszeletelve
- méz
- vaj
- szendvicskenyér
- étcsokoládé
- sós karamellás csokoládé
- brie sajt
Vágjunk is bele!
- Melegítsd elő a sütőt, egy tepsire pedig helyezd el az almaszeleteket, amelyeket vajjal és mézzel is meglocsolhatsz, ha ízletesebbé tennéd a szendvicset – nagyjából 20 perc, amíg ez elkészül.
- Kend meg a kenyereket vajjal, az egyik felére pedig helyett sült almát, a másik felére pedig a brie sajt szeleteket, erre pedig a kockákra tört ét és sós karamellás csokoládét, majd csukd össze a szendvicseket, nyomd össze őket egy kicsit.
- Az összeállított szendvicsek mehetnek is a serpenyőbe, ha pedig a csoki már olvadt, a kenyér pedig elérte a tökéletes színt, akkor el is készült ez a finomság!
Várd meg míg kihűl, vágd félbe és tálald ezt a különleges finomságot. Vigyázat! – ha egyszer elkészíted, gyakori vendég lesz nálatok!
Ásd bele magad a csokoládés szendvicsreceptekbe és alapozd meg az étkezések hangulatát a csokoládé mámorító erejével.
Kóstold meg ötleteinket vagy válassz az Oryx Ízek finomságai közül: éld át a szendvicsek által nyújtott élmények legintenzívebb verzióját!