Számodra mi az a hozzávaló, ami már a kezdetektől fogva elengedhetetlen része a szendvicseidnek?
Lehet, hogy már gyerekkorodban is ez az alapanyag volt az, ami a szendvics ízvilágát egy pompás élménnyé varázsolta, de lehet, hogy csak később építetted be a finom harapnivaló nélkülözhetetlen hozzávalói közé, egy azonban biztos: nélküle a szendvics egyszerűen csak nem az igazi.
Ugye neked is egyből megjelent a lelki szemeid előtt ez a tökéletes szendvics?
Nos, be kell vallanunk, hogy számunkra több ilyen nélkülözhetetlen alapanyag is van: te megtalálod a listán a saját kedvencedet?
Sajtok mennyei kombinációi
A szendvics feltétek közül szinte már nem is hiányozhat egy ínycsiklandozó szelet sajt!
A különböző sajtok mesteri módon képesek egy hozzávalók ízvilágát és annak az összhangját még jobban kihangsúlyozni: egy zamatos összhangot teremtenek a feltétekkel, aminek hála minden harapás egy egyedülálló ízélménnyé avanzsálódik.
Gondolj csak bele: egy sonkás szendvics szinte kéz a kézben jár a parmezánnal, míg a cheddar a paprikás szalámival együtt alkot egy olyan jellegzetes kombinációt, amit le mernénk fogadni, hogy Te is tűpontosan fel tudsz idézni.
Ráadásul egy hidegtálnál még az elrendezéshez is végtelen lehetőségek tárházát nyújtják: az apró sajt szeleteket precízen elhelyezheted, míg egy vékony, hosszabb szeletet akár mutatósan fel is csavarhatsz, ha valami igazán extravagánsra vágysz.
Ráadásul a sajt nem csak feltétként tud egy mesés és zamatos étkezési élményt nyújtani: nem feledkezhetünk meg kedvenc sajtkrémeinkről sem, amik egy zamatos, mégis friss csavarral dobják fel kedvenc szendvicseinket!
Zöldségek kavalkádja
A tavasz biztos közeledtével egyre több és több friss zöldséggel tudjuk megspékelni kedvenc szendvicseinket – ezekkel az ízletes vitaminbombákkal pedig nemcsak az immunrendszerünknek, hanem az ízlelőbimbóinknak is kedveskedhetünk.
A vékonyra szeletelt, zamatos paradicsom üdítő íze nemcsak kiegészíti, hanem meg is koronázza a szendvics vagy a hidegtál hozzávalóinak az összhangját.
Természetesen nem feledkezhetünk el a zöldekről sem: egy levél saláta vagy nehány karika friss uborka nemcsak finom harapnivalók, hanem energiával is feltöltenek, miközben a tavasz és a természet ízeinek teljes mértékben átadhatod magad.
Ráadásul a megannyi vitamin és felfrissülés mellett mutatós is lehet egy-egy szelet zöldség a szendvicsen: ezek a színes kis hozzávalók egy szendvicset vagy egy hidegtál elrendezését élénk, jellegzetes színeikkel képesek nemcsak mutatóssá, hanem vidámmá is varázsolni!
Elő a krémekkel!
Nem hiába lopta be magát a már korábban is említett sajtkrém annyi szendvics kedvelő szívébe – a különböző krémek ízeivel és textúrájukkal rengeteg lehetőséget kínálnak nekünk!
Egy zamatos tojáskrémes vagy gombakrémes szendvics egy egyszerű harapnivalót igazán egyedi módon dob fel, hiszen a sokak által megszokott vaj helyett most valami teljesen új kerül a kenyérre – így a már megszokott feltéteidet is egy új zamatos köntösbe öltöztetheted.
Ha pedig hidegtálakról van szó, akkor ki ne szeretné megspékelni kedvenc falatait egy ízletes krémmel? Ráadásul a krémekkel még a kreativitásod is szabadjára engedheted a tálalásnál: különböző díszítésekkel, például zöldségekkel is elláthatod, vagy egy igazán stílusos kis edénykében akár a hidegtál mesés központi elemévé is teheted!
Hisszük, hogy a fenti alapanyagok felhasználásával a szendvicsek és a hidegtálak a magával ragadó ízélmény mellett egy kifejezetten mutatós összképet is alkotnak – garantált, hogy így minden falat a legnagyobb mosolyt csalja az arcokra!
Nézz szét Te is kínálatunkban és a következő eseményen lepd meg vendégeidet örök kedvenceikkel – az elégedettség garantált!