Legyen az reggeli, ebéd vagy vacsora.
Előétel, főétel, vagy csak egy kis csipegetnivaló.
Ha leülsz egy asztalhoz a barátaiddal, szeretteiddel biztosan lesz legalább egy valaki, aki megkérdezi:
“ esetleg egy kis csípőset kérhetek bele? “
Pont te lennél ez a valaki?
Nem hibáztathatunk, mert mi is imádjuk ezeket a tüzes ízeket!
Legyen szó fűszerekről vagy szószokról, a legtöbb étellel valamilyen formában párosíthatóak ezek az igazán forró ízek.
Tudtad, hogy több előnye is van annak, ha előszeretettel fogyasztasz pikáns ételeket?
Ezekkel az előnyökkel jár a csípős ételek fogyasztása
Számos tanulmányból származó adatok azt mutatják, hogy a pikáns fűszerek – legyen szó akár a chiliről vagy a fahéjról – fokozhatják az anyagcsere sebességét és csökkenthetik az étvágyat is.
A hatás enyhe, tehát ne gondolj arra, hogy egy cukormázas fahéjas csiga vagy egy hatalmas rúd bejgli segít abban, hogy elérd a vágyott testsúlyodat.
Sokan azt gondolják azt, hogy a fűszeres ételek gyomorfájdalmat okoznak, de a tapasztalatok sokkal inkább azt mutatják, hogy a csípős fűszerek fokozhatják a véráramlást a gyomorban és megvédhet a fekélyek kialakulásától is.
A fűszeres ételek antioxidánsként is működhetnek, csökkentve a gyulladást és elősegítve az emésztési folyamatot azáltal, hogy leküzdik a káros baktériumokat, amelyek fertőzéshez vezethetnek.
Nem csak a jótékony hatásai miatt érdemes használni ezeket a tüzes hozzávalókat, de az ízek miatt is érdemes velük kísérletezni.
Neked melyik a kedvenc pikáns ételed?
A csirkeszárnyak, a chilis-bab, a csípős ramen vagy bármi, amit tüzes szószba márthatsz vagy chilit szórhatsz rá?
Készültünk neked 3 igazán forró szendvics receptet, amelyet te is imádni fogysz!
Önts magadnak egy hideg pohár tejet, ez erős lesz!
Sajtos melegszendvics baconos-jalapeno-val
Melegszendvicsre vágysz, de emellett nem akarsz lemondani valami igazán pikáns ízről sem? Van egy szuper kombinációnk neked! Mit szólnál egy grillezett sajtos szendvicshez baconnel, jalapeno-val és 4 különböző sajttal töltve?
Igen, igen és igen!
Amire szükséged lesz:
- jalapeno szeletek
- bacon
- krémsajt
- cheddar sajt
- újhagyma/zöldhagyma, apróra vágva
- pirospaprika
- só és bors, ízlés szerint
- kovászos kenyér
- trappista sajt
- mozzarella
- vaj
Készítsd el!
- Egy keverőtálban keverd össze a krémsajtot, a cheddart, a zöldhagymát, a pirospaprikát és ízlés szerint a fűszereket.
- Kend meg a bacon csíkokat ezzel a keverékkel, majd a jalapeno szeleteket csomagold bele a húsba. Sütőben 20 percig süsd a falatokat 200 fokon.
- Egy serpenyőbe tegyél két szelet kenyeret, kend meg a tetejét egy kevés vajjal, majd fordítsd meg a kenyeret, hogy vajjal lefelé legyenek. Adj hozzájuk egy szelet cheddart, a tetejére 4 baconbe tekert jalapenot, majd a trappistát és a mozzarellát, végül pedig egy újabb szelet kenyeret.
- Mindkét oldalát süsd aranybarnára, amíg a töltelék meg nem olvad. Vágd félbe, és már fogyaszthatod is!
Pikáns sajtos szendvics
Egy húsmentes, tüzes finomságra vágysz? A szárított paradicsommal, a sajttal, a ropogós római salátadarabokkal, valamint a szeletelt lédús paradicsommal, az érett avokádóval és a salsával rétegzett szendvics laktat, elcsábít és tűzbe borít!
Hozzávalók:
- majonéz
- szárított paradicsom
- kovászos kenyér
- mozzarella sajt
- római saláta
- paradicsom
- érett avokádó
- csípős salsa
Láss hozzá!
- A kenyeret kend meg majonézzel, rétegezd rá a sajtot, a salátát, a paradicsomot és az avokádót.
- Jöhet a salsa! Kanalazz egy hatalmasat a pikáns szószba és ízlés szerint kend meg vele a szendvicsedet, majd helyezz rá még egy kenyeret. Már fogyaszthatod is!
Extrán csípős csirkés szendvics
Kívül rendkívül ropogós, belül lédús csirke, fűszeres, forró mázba csomagolva, majd szendvicsbe töltve. Jól hangzik? Akkor készítsük el!
A bevásárlási lista:
- csirke pác ízlés szerint
- csont és bőr nélküli csirkemell
- csípős szósz
- só és bors, ízlés szerint
- olaj
- liszt
- pirospaprika
- cayenne bors
- méz
- hamburgerzsemle
- pirított bacon
- salátalevél
- trappista sajt
- paradicsom
- hagyma
Kezdődhet az alkotás!
- Kezdjük a csirkével! Keverd össze a csípős szószt, a sót és a fehér borsot egy nagy keverőtálban, majd forgasd bele ebbe a csirkemell darabokat. Fóliával szorosan letakarva tedd a hűtőbe pácolódni. Legyen ez minimum 4 óra, de akkor sincsen baj, ha előbb megéhezel!
- Keverd össze a lisztet, a paprikát, a cayenne borsot, a sót és a fekete borsot. Ebben forgasd meg a pácolt csirkemell darabokat, majd egy mély serpenyőben hevíts fel olajat, és süsd meg őket!
- A csirke megsütése után hagyd kissé lehűlni az olajat, majd kanalazd ki az olajból egy fél csészényit, és öntsd egy kis keverőtálba. Adj hozzá a csípős szószt, mézet és a pirospaprikát. Addig keverd, amíg csomómentes nem lesz a massza, majd mártsd bele a csirkedarabokat.
- Állítsuk össze a szendvicset! A hozzávalókat a következő sorrendben rakjuk egymásra – pirított zsemle, trappista sajt, saláta, paradicsom, hagyma, sült csirke, bacon, még több sajt, majd a zsemle teteje. Élvezd ezt a csípős mámort!
Próbáld ki a tüzes finomságainkat és hagyd, hogy lángba kapjanak az ízlelőbimbóid!
Nézz körül a kínálatunkban vagy kísérletezz az ízekkel!