Barion Pixel

Frissítő szendvicsötletek, a legnagyobb forróságban is 

A június beköszöntével megkezdődik a nyári szezon, amely rengeteg napsütéssel, szabadtéri szórakozással és programlehetőséggel aranyozza be a napjainkat. 

Rengeteg aspektust rejt magában, amelyek miatt sokunknak a kedvenc időszakai közé tartozik.

  • Vízpartok

Legyen szó strandról, tóról vagy medencéről, a víz a nyár legjobb része. Semmi sem jobb annál, mint egész nap a vízben lubickolni, a parton játszani, beszélgetni és jókat enni. Mindaddig, amíg gondokodsz a harapnivalókról, italokról, zenéről és a naptejről, biztosan csodálatos élménnyé válik ez a program.

  • Napsütés

Nincs is jobb annál, amikor a hideg és a réteges öltözködés időszaka után végre a napsugarak simogatását érzed a bőrödön, miközben a szabadban töltöd az idődet. 

  • Szabadtér

Nyáron nem kell bent elbújnod a hideg elől, éppen ellenkezőleg. Mindig van valami  tennivaló a szabadban, például túrázni, kajakozni, úszni, vagy akár csak a közeli parkba látogatni néhány ismerőssel.

  •  Barátok

A szabadságok időszakában sokkal könnyebb lesz közös programokat összeegyeztetnetek, így végre mindannyian szakíthattok időt egy kellemes beszélgetésre, vacsorára vagy egy közeli város felderítésére.

  • Ételek

A jéghideg görögdinnye, a fagylalt vagy a jégkása szerelmese vagy? Esetleg sokkal inkább a kerti sütögetés, a bográcsozás és a lángosozás hoz lázba? Bármiről is legyen szó, ezek a finomságok a nyári forróságban is nagyon jól esnek.

Főzés a hőségben

Nyáron a megemelkedett hőmérséklet miatt gyakran elveszítjük a főzési motivációnkat. Nehéz lelkesnek lenni a konyha felfűtésére, amikor kint szinte 100 fok feletti hőség uralkodik.

Még akkor is, ha egész nap egy légkondicionált íróasztalnál ülsz, mire belépsz a konyhába, még a sütő bekapcsolása előtt meleged lesz. Ez pedig azt jelenti, hogy itt az ideje, hogy készíts valamit, ami nem igényel sok időt vagy erőfeszítést.

Mivel tudod, hogy túl meleg van főzni, enni azonban mindenképpen kell, felvértezed magad az egyszerű, kevés és főzés nélküli ételek gyűjteményével, amelyekhez fordulhatsz, ha a hőség legyőzi az ihletet.

Ilyenkor nagyon jól tud esni egy gyors és frissítő szendvics:

mutatjuk is a kedvenceinket!

Klasszikus tonhalas-salátás szendvics

Ez a recept minden szükséges kellékkel rendelkezik ahhoz, hogy a tonhalkonzervet igazán lenyűgözővé varázsolja, a szendvicset pedig igazán kiadóssá és finommá tegye. 

Miért különösen ízletes ez nyáron?

Laktató és frissítő szendvicset készíthetsz néhány perc alatt, amelynek ízei arról árulkodnak majd, hogy órákon keresztül kísérleteztél az arányokkal – az ízletes hal és a citromlé kombinációja téged is lehűt majd.

Hozzávalók:

  • kis vöröshagyma, apróra vágva
  • zellerszár, apróra vágva
  • majonéz
  • durvára vágott petrezselyem 
  • kapribogyót apróra vágva
  • friss citromlé
  • dijoni mustár
  • só, frissen őrölt bors
  • tonhalkonzerv, lecsöpögtetve
  • kenyér 
  • saláta

1. lépés

Villával keverd össze a hagymát, a zellert, a majonézt, a petrezselymet, a kapribogyót, a citromlevet, a mustárt egy közepes tálban. Sózd, borsozd.

2. lépés

Keverd össze a tonhalat, törd fel a nagyobb darabokat, amíg az jól össze nem áll, majd add hozzá a korábban elkészített keverékhez.

3. lépés

Pirított kenyérszeletekre helyezz salátalevelekeket, amelyekre tegyél a tonhalas krémből annyit, amennyi csak jólesik, majd helyezz ezekre egy szelet kenyeret – már kész is!

Tipp: A tonhalsaláta a szendvics összeállítása előtt elkészíthető, hiszen a hűtőben lefedve tárolva 3 napig eláll.

Krémsajtos szendvics variációk

Tudod mi az, ami örökre klasszikus marad? A krémsajtos szendvicsek. Akár önmagában, akár zöldségekkel vagy húsfélékkel dobod fel a krémsajtot, biztosan nagyon ízletes szendvics készül belőle.

Miért különösen ízletes ez nyáron?

Mert a lágy, krémes, hideg sajt felüdülés lesz a forró nyári napon, míg a különböző feltétek ízei kiegészítik ezt az egyszerű ámde nagyszerű szendvicset!

Ezeket a kombinciókat mindenképpen próbáld ki:

  1. Sárgabarack lekváros, krémsajtos szendvics
  1. Szalámis-savanyúuborkás, krémsajtos szendvics 
  1. Paradicsomos-bazsalikomos, krémsajtos szendvics
  1. Uborkás-mentás sajtkrémes szendvics

Próbáld ki a mi javaslatainkat, vagy találd meg a saját, ízlésednek megfelelő kombinációt. A krémsajt nagyon jól párosítható mind édes, mind pedig sós alapanyagokkal, gyümölcsökkel, zöldségekkel, húsfélékkel és fűszerekkel is.

Kísérletezz bátran!

Pulykamelles cipó, amelyből mindenkinek jut

Tedd el a kenyeret és a zsemlét! Ehelyett válassz egy nagy, kerek cipót, amelyet feltölthetsz friss finomságokkal, amely tökéletes ebéd a család minden tagja számára, a legnagyobb forróságban is!

Miért különösen ízletes ez nyáron?

A gyors elkészítés mellett hatalmas előny az, hogy mindenkinek jut belőle – nem kell a sütő mellett állnod, főznöd és grillezned azért, hogy finom és laktató ebédet készítsd – emellett pedig renkdívül finom is!

Hozzávalók:

  • nagy kerek kenyér vagy cipó
  • dijoni mustár
  • pulykamell sonka
  • szeletelt cheddar sajt
  • salátalevelek
  1. lépés

Vágd ketté a cipót vízszintesen, távolítsd el a kenyér puha belsejének nagy részét mindkét feléből.

  1. lépés

A kenyér oldalát kend meg mustárral, az aljába pedig rétegezz pulykamellet és cheddart, erre pedig felkerülhet a saláta.

  1. lépés

Helyezd a tetejét a hatalmas szendvicsre, szorosan csomagold be 2 réteg műanyag fóliába, majd tedd a hűtőszekrénybe legalább 1 órára.

Egyszerű tálalás: Vágd fel a szendvicset otthon, majd csomagold vissza, hogy a parkban vagy pikniken könnyen felszolgálhasd.

Készítsd el előre: Ezt a szendvicset 1 nappal korábban elkészítheted, és hűtőszekrényben tárolhatod fogyasztásig.

Tárolás: Szorosan becsomagolva és hűtőszekrényben tárolva akár 3 napig is eláll.

Nem kell lemondanod a finom falatokról a hőség ellenére sem!

Próbáld ki a szendvicsötleteinket vagy nézz szét a kínálatunkban és találd meg az ízlésednek megfelelő szendvicset, amely a nyári hőségben is jól fog esni!

Kedves Megrendelőink!

December 24-re már nem tudunk új rendelést felvenni.
December 25-én és 26-án ZÁRVA leszünk!
Kellemes Ünnepeket kívánunk!