Az üzletek polcait nyuszik és tojások díszítik, pasztell árnyalatok színesítik a kirakatokat és az életünket.
Miért érdemes örömmel tekintened erre az időszakra?
.. mert közös időt jelent a családdal
Nem számít, melyik ünnepről van éppen szó, ha azt a családdal töltheted el, biztosan örömteli lesz. A húsvéti összejövetel azonban valószínűleg az egyik kedvenc alkalmunk erre: mindenki izgatottan várja a tavaszt, és elég meleg van a közös, szabadban töltött időhöz is.
.. mert izgatottá teszi a legkisebbeket is
A kézműves ügyeskedések, a játékok és az édességek miatt a gyerekek majdnem olyan izgatottan várják a húsvétot, mint a karácsonyt.
.. mert csodálatos, napfényes időben ünnepelhetsz
Ahogy korábban is említettük, a húsvét az év egyik első olyan ünnepe, amelyet már kellemes időjárási körülmények között tölthetünk. A napok nagy részében elég meleg van ahhoz, hogy odakint, a napsütésben lehessen játszani.
.. mert finom ételeket készíthetsz
Az elmaradhatatlan sonka és főtt tojás mellett bármely más étel kíséretében is mindig szórakoztató leülni a családdal és elfogyasztani egy közös vacsorát. Kísérletezz új ízekkel vagy válaszd a hagyományos, jól bevált receptet: a lényeg a közösen eltöltött, minőségi idő.
.. és finom desszerteket ehetsz
Amikor a csodálatos ételek elfogyasztásra kerültek, jöhet a desszert! Ha úgy érzed, a rengeteg csokoládé és cukor mellé nem szívesen készítenél édes süteményt, választhatsz gyümölcssalátát, fagylaltot vagy sós finomságokat is.
Bőséggel betáraztál az ünnepi menühöz, édességekből, dekorációkból és a kézműves ügyeskedéshez szükséges alapanyagokból is, azonban a készülődés mellett örülnél, ha néhány villámgyorsan elkészíthető ötleted is lenne a tarsolyodban erre az időszakra?
Készültünk neked 3 húsvéti szendvics ötlettel, amelyeket szélsebesen össze dobhatsz reggelire, tízóraira vagy uzsonnára, kicsik és nagyok számára egyaránt!
Nyuszi formájú, zamatos szendvicsek
Feldobnád a gyermekek uzsonnáját valami igazán kreatív megoldással, amelytől ők is átható húsvéti hangulatba kerülnek?
Mutatjuk is, hogyan készítheted el ezeket a mókás alakzatú szendvicseket!
Hozzávalók:
- lágy krémsajt
- 3 evőkanál finomra vágott sárgarépa
- 2 evőkanál finomra vágott piros kaliforniai paprika
- apróra vágott friss metélőhagyma
- fűszerek ízlés szerint
- teljes kiőrlésű kenyér
- salátalevelek
- vékonyra szeletelt uborka
Állítsd össze a szendvicseket!
- Egy közepes tálban keverd össze a krémsajtot, a sárgarépát, a kaliforniai paprikát, a metélőhagymát, valamint a kedvenc fűszernövényeidet.
- Vágj ki nyuszi formájú alakzatot minden szelet kenyérből egy kiszúró vagy kés segítségével.
- A nyuszi formájú kenyerek felére kend rá az elkészített sajtkeveréket; a tetejére helyezz egy salátalevelet, uborkát, majd egy újabb szelet kenyeret.
El is készült a gyermekek kedvenc húsvéti szendvicse, amelyből érdemes előre többet is elkészíteni, hiszen eggyel biztosan nem fognak megelégedni.
Sonkás, almás, camembert sajtos szendvics
Ez a sonkás szendvics sokkal több, mint a legtöbb egyszerű szendvics, hiszen sokkal különlegesebb alapanyagokat tartalmaz annál, mint hogy rácsapsz egy kis húst egy darab kenyérre, és elnevezzük a napot – de az extra erőfeszítés megéri.
Ezeket kell beszerezned:
- ciabatta vagy kovászos kenyér
- vékonyra szeletelt sonka
- alma
- camembert sajt
- bacon
- majonéz
- fokhagyma por
Kezdődhet a folyamat!
- Piríts meg egy kevés bacont, illetve a ciabattát vagy az általad választottkenyeret is.
- Az almát csábító, szuper vékony szeletekre vágjuk, ahogyan a sonkát is.
- A kenyérre helyezzük a húst, az almaszeleteket, a sajtot és egy bőséges adag majonézzel és fokhagymaporral megszórjuk, a tetejére pedig mehetnek a bacon kockák és egy újabb szelet kenyér!
Ezt a szendvicset párosíthatod ropogós sós és ecetes chipsszel, házi készítésű szószokkal vagy esetleg a kedvenc szárított paradicsomos tészta salátáddal is – mindegyikhez szuperül passzol.
Húsvéti “maradék” szendvics
Több kemény tojás és sonka maradt, mint azt korábban gondoltad volna? Ideje, hogy elkészítsd ezt a remekművet!
Ezekre lesz szükséged:
- egész kemény tojás
- majonéz
- dijoni mustár
- só és bors, ízlés szerint
- worcestershire szósz
- maradék sült sonka, szeletelve
- zsemle vagy más kenyér
- sajtszeletek
- vékonyra szeletelt vöröshagyma
- avokádó szeletek
- szeletelt paradicsom
- saláta, spenót vagy rukkola
Kezdődhet az alkotás:
- A tojássalátát készítsd el úgy, hogy a kemény tojást feldarabolod, és egy tálban összekeverjed majonézzel, dijoni mustárral, sóval, borssal, worcestershire szósszal. Kóstold meg és ízlés szerint fűszerezd.
- A kenyér vagy zsemle egyik felét kend meg mustárral, a másik felét majonézzel. A majonézzel megkent felét szórd meg sóval, borssal. Helyezz sajtot és sonkát a kenyér mustáros félére; a másik felére avokádót, hagymaszeleteket, paradicsomszeleteket, tojássalátát és salátát fektess.
- Tedd össze a két felét, vágd félbe és már eheted is!
Ha még inkább feldobnád a szendvicset, adj hozzá ropogós bacont, sült hagymát vagy zöldségeket. Formáld a saját ízlésedre.
Legyen ez a húsvét igazán emlékezetes nyuszi formájú szendvicsekkel, ízletes hozzávalók és ikonikus, húsvéti alapanyagok felhasználásával.
Ha levennéd a válladról a szendvics, falatka vagy hidegtál készítés terhét, mi szívesen segítünk neked!