Ahogyan egyre inkább belemerülünk a szeptemberbe, előfordulhat, hogy azon kapod magad, hogy vágyakozol a nyár iránt.
“ Nincs több napsütés.
Nincs több forróság.
Nincs több kerti parti frissítő italokkal és finom ételekkel. “
Ne hagyd, hogy eluralkodjon rajtad a melankólia, hiszen az ősz is rengeteg varázslatot rejt.
Gondolj csak bele!
A romantikus sétáktól a tömegmentes kirándulási útvonalakon át a hangulatos, tűz mellett töltött estékig az ősz a szerelemre van teremtve. Ahogy a táj arany-narancssárgává válik, és a nap egyre korábban lenyugszik, meleg ragyogás vesz körbe minket.
Nem csak a szabadtéri programok csodálatosak.
A hűvösebb időt egyfajta pihenőnek tartjuk, hiszen egy takaró vagy egy forró ital azonnal orvosol minden kellemetlen érzést.
Ideje elnyújtózni a fotelben egy takaróval, egy könyvvel és egy finom teával!
Ez lenne az igazi boldogság?
Már csak valami finomság hiányzik..
De melyek az őszi kedvenceink?
Kihagyhatatlan őszi finomságok
- Piték
Ki ne lenne odáig a pitékért? Akár almás, áfonyás, meggyes vagy bármely más változatért vagyunk oda, biztosan jól esik a hűvös időben egy szelet forró, gőzölgő, gyümölcsös desszert.
Arról pedig még nem is ejtettünk szót, hogy elkészítése akár egy családi program is lehet! Készítsetek egy hatalmas pitét, vagy mindenki a kedvenc ízében kisebb süteményeket, majd fogyasszátok el együtt.
A tejszínhabot el ne felejtsétek!
- Bármi, amiben sütőtök van
Milyen az ősz sütőtök nélkül? Elszomorító. Amikor az ételek és italok őszi trendjeiről beszélünk, mindenképpen meg kell említeni a sütőtököt. Minden évben újabb és újabb módokat fedezhetsz fel, hogy beépítsd az étlapodba.
A sütőtök ünnepi íze teljessé teszi az őszi szezont. Legyen szó vacsoráról vagy desszertről, nem fogod megbánni, ha kísérletezel ezzel az őszi finomsággal.
Kávéban például különösen finom, hallottál már róla?
- Melegszendvicsek
Ha gyors vacsora ötletre van szükséged, de nem vonzanak a hideg ételek akkor, amikor egész nap pulóverben kell vacognod: képbe kerülnek a melegszendvicsek.
Ezek a forró, lélekmelengető csodák a végtelenségig variálhatóak, egy szempillantás alatt elkészíthetőek. Ropogósak, krémesek és ízletesek.
Készültünk neked 3 olyan melegszendvics recepttel, amelyek az idei ősz abszolút kedvencei lesznek.
Húsos, vegetáriánus vagy valami igazán különleges?
Megmutatjuk, mit rejt a tarsolyunk!
- BBQ csirkés, szívet melengető finomság
Olyan húsos melegszendvics után kutatsz, amely nem csak egy kuckózós estén, de akár egy őszi, baráti összejövetelen is helytáll? Amelyet egyszerű elkészíteni, nem igényel séfeket megszégyenítő folyamatokat vagy nehezen beszerezhető hozzávalókat? Most megtaláltad!
Amit mindenképp szerezz be:
- sör
- barbecue szósz
- csípős paprika szósz
- só
- mustár
- aprított, főtt csirke
- puha zsemle
- reszelt cheddar sajt
Alkotásra fel:
- Egy nagy serpenyőben keverje össze a sört, a barbecue szószt, a csípős paprika szószt, a sót és a mustárt. Várd meg, amíg besűrűsödik, ez nagyjából 8-10 percet vesz igénybe.
- Az elkészült krémbe keverd bele a tépett csirkedarabokat, és várd meg, amíg átmelegszik.
- Egy sütőpapíros tepsire helyezd egymás mellé a zsemléket, adagolj rájuk a csirkés keverékből annyit, amennyit csak elbírnak, szórd meg sajttal, majd helyezd rájuk a tetejüket.
- Süsd őket addig, míg a sajt kellemesen folyóssá nem válik, majd egyesével, akár egy rakott ételt, kanalazd ki őket a tepsiből.
Nem elég, hogy hihetetlenül finom ez a csirkés csoda, de biztosan jut belőle mindenkinek. Készíts mellé koktélokat, teát esetleg puncsot vagy forralt bort, és már kezdődhet is a lakoma!
- Padlizsános melegszendvics
Ha egy igazán finom, őszi, vegetáriánus szendvics ötletre vágysz (amelyre még a húsimádók is vágynak) ne keresgélj tovább. Ha egy meleg, ropogós szendvics szerepel az álmaidban, amely az olvasztott sajt kényeztetésével simogat, most megtaláltad!
Amire szükséged lesz:
- padlizsán
- paradicsom szósz
- kruton, összetörve
- reszelt parmezán sajt
- hosszúkás zsemle
- bazsalikomlevél
Kezdődhet is a szendvics összeállítása:
- Melegítsd elő a sütőt és vond be egy tepsit tapadásmentes főző spray-vel. Hámozd meg a padlizsánt, és vágd vastagabb szeletekre.
- Öntsd a paradicsomszósz egy edénybe. Egy másikban keverd össze a tört krutont és a sajt felét.
- Mártsd a padlizsánt a paradicsomszószba, majd a krutonkeverékbe. Helyezd a padlizsánt az előkészített tepsibe, majd süsd 15 percig.
- Pirítsd meg a zsemléket, a maradék paradicsomszószt pedig melegítsd meg.
- Helyezd a padlizsánt a pirított zsemle aljára, a tetejére meleg szószt, a maradék sajtot és a zsemle tetejét, majd szórd meg bazsalikom levelekkel.
Igazi meleg, szaftos feltöltődés anélkül, hogy húsfélékkel kellene bíbelődnöd. Ízletes, laktató és gyorsan elkészül. Kell ennél több?
3. Sonkás-gyümölcsös forró varázslat
Íme egy őszi szendvics ötlet, amely mind a gyerekeket, mind a felnőtteket lenyűgözi majd. A sajt, a sonka és a gyümölcs különleges kombinációja téged is elvarázsol.
Hozzávalók:
- vastag szelet kenyerek
- vaj
- majonéz
- cheddar sajt, vékonyra szeletelve
- sült, piros édes paprika
- körte vagy alma, vékonyra szeletelve
- szeletelt főtt sonka vagy prosciutto
- mangó chutney
Elkészítés:
- Minden kenyérszelet egyik oldalát kend meg vajjal, majd ezzel az oldalukkal lefelé helyezd őket egy forró serpenyőbe.
- Miután picit megpirult a vajas oldaluk, kend meg őket majonézzel, helyezd rájuk a sajtot, a pirospaprikát, a gyümölcsszeleteket, a mangó chutneyt és a sonkát, majd mehet rá egy másik szelet pirított kenyér!
- Ezeket még addig visszahelyezhetjük a serpenyőbe, ameddig a sajt kellemesen meg nem olvad.
Készen is van ez a különleges ízvilágot nyújtó finomság! Vágd félbe, tálald különböző gyümölcsökkel és nézd, ahogy villámgyorsan eltűnnek a tányérról.
Hagyd, hogy az ízletes szendvicsek idén ősszel lángra lobbantsák a szíved.
Legyél bátor, kísérletezz és hagyd, hogy a szendvicsek forrósága átjárja a tested és a lelked.