A kemény és a lágy dolgok kombinációja vagy..
kívül ropogós, középen pedig puha és olvadt, esetleg néha egy kis jalapeno paprikával megbolondítva.
Bár ez a mondás rád is igaz, hiszen kemény külsővel és lágy, szeretetre méltó szívvel állsz helyt a világban nap mint nap, mi most kifejezetten a grillezett sajtos szendvicsre gondoltunk!
Tudtad, hogy ennek a sajtos melegszendvics csodának még nemzeti világnapja is van?
Április 12.
Nem véletlen, hiszen az egész világon rengetegen rajonganak érte:
bevásárolhatsz olyan termékekből, amelyeken vizuálisan megjelenik ez az étel.
bizonyos videójátékokban életcélul is választhatod ezt a szendvicset.
de akár magadra is tetováltathatod.
Ropogós, ragacsos és eszméletlen sajtos, kell ennél több?
Megmutatjuk, miért olyan csodálatos még ez a finomság!
Miért szeretünk annyira a sajtos melegszendvicset?
Könnyű elkészíteni.
Nagyjából mindig megtalálhatóak otthon a hozzávalók – sajt, két szelet kenyér, vaj vagy margarin. Elkészíthető kenyérpirítóban, tűzhelyen, serpenyőben, sütőben, mikrohullámú sütőben, grillen, 10 évesen és 100 évesen is.
Olcsó hozzávalók.
Ha otthon készítjük el a szendvicset – hacsak nem tiszteljük a csúcsminőséget – akkor akár egy hétig minden nap elkészítjük úgy, hogy legfeljebb egy vekni kenyér és néhány sajtszelet árát költjük rá.
Kényelmes és könnyed.
Könnyen hordozható egy kézben és nem is törik szét – ez mind a sajtnak köszönhető, amely összetartja a legapróbb morzsákat is, így ha ezt az ételt választod, biztosan nem hagysz mindenhol saláta- vagy paradicsomdarabokat. Fóliába is helyezheted, ami azt jelenti, hogy a kicsomagolás szinte olyan, mint egy ajándék, ezenkívül pedig elmulasztja az éhség érzeted, mégsem túl laktató.
Sajtos melegszendvics, egy kis csavarral
Ki ne imádná a grillezett, sajtos és ízletes szendvicseket?
De miért ne csinálhatnád egy kicsit másképpen, mint eddig bármikor… szeretnéd tudni, hogyan lehetne a kedvenc melegszendvicsedet kulináris remekművé tenni?
Alakítsd át ezt a klasszikus szendvicset kreatív recept ötleteink segítségével:
- Görög fordulat
Hozzávalók:
Lágy vaj
Kovászos kenyér
Reszelt mozzarella
Morzsolt feta
Sült pirospaprika apróra vágva
Olajbogyó félbevágva
Kapor
Így készítheted el:
- Mindegyik kenyérszelet egyik oldalát kend meg lágy vajjal. Egy nagy serpenyőben, közepes lángon pirítsd meg a szeleteteket.
- A tetejére tegyél egy-egy negyed mozzarellát, feta sajtot, sült paprikát, olajbogyót és kaprot.
- A kenyérre tegyél egy másik kenyérszeletet és addig süsd, amíg az aranybarna nem lesz és a sajt meg nem olvad.
2. Sajtos-parmezános finomság
Amire szükséged lesz:
Lágy vaj
Paradicsomszósz
Kovászos kenyér
Reszelt mozzarella
Reszelt parmezán
Rántott csirke, kockára vágva
Néhány tépett bazsalikomlevél
Frissen őrölt fekete bors
Kövesd ezeket a lépéseket:
- Kend meg vajjal minden szelet kenyér egyik oldalát. Az egyik szelet tetejére tegyél egy kevés paradicsomszószt, mozzarellát, parmezánt, csirkét és bazsalikomot, majd még egy kenyeret.
- Egy nagy serpenyőben, közepes lángon süsd ropogósra a szendvicset, oldalanként nagyjából 5 percig.
- Kenj még ízlés szerint paradicsomszószt a szendvics tetejére, majd szórd meg egy kevés mozzarellával.
- Addig süsd a szendvicset, amíg a sajt megolvad, a kenyér pedig aranybarna nem lesz.
3. Almás-baconos különlegesség
Ezeket mindenképp szerezd be:
Kovászos kenyér
Dijoni mustár
Cheddar sajt
Zöldalma, vékonyra szeletelve
Pirosalma, vékonyra szeletelve
Pirított bacon
Majonéz
Állítsd össze a finomságot:
- Egy szelet kenyérre kenj 1 evőkanál mustárt, majd helyezz rájuk kettő-három szelet cheddar sajtot, 4-5 almaszeletet és egy kevés ropogós bacont. A tetejére mehet egy másik szelet kenyér.
- Minden szendvics külsejét vékonyan kend meg majonézzel.
- Melegíts fel egy nagy serpenyőt közepes-alacsony lángon. A szendvicseket mindkét oldalukon süsd aranybarnára, és várd meg, míg a sajt megolvad.
4. Tengerparti hangulat
A bevásárlólistád:
Vaj
Édes kenyér
Cheddar sajt
Provolone sajt
Ananász karika
Teriyaki szósz
Mutatjuk, hogyan csináld:
- Kend meg vajjal minden szelet kenyér egyik oldalát. Helyezd a kenyérszeleteket vajjal lefelé egy nagy serpenyőbe.
- Minden szelet kenyérre tegyél 2 szelet cheddar sajtot, 1 szelet provolone sajtot, 2 ananászkarikátl és egy kevés teriyaki szószt. A tetejére tegyél egy második szelet kenyeret, vajjal felfelé.
- Süsd addig, amíg az alsó kenyérszeletek aranybarnák nem lesznek, nagyjából 2-4 percig, majd fordítsd meg és süsd addig, amíg aranybarna nem lesz és a sajt el nem olvad.
Ez kell hozzá:
Olaj
Hagyma, apróra vágva
Darált marhahús
Mustár
Worcestershire szósz
Fokhagyma por
Só
Bors
Vaj
Kovászos kenyér
Felaprított cheddar
Savanyú uborka
Szeletelt paradicsom
Ketchup
Haladj egyik pontról a másikra:
- Egy nagy serpenyőben közepes lángon hevítsd fel az olajat, add hozzá a hagymát és pirítsd nagyjából 5 percig, majd add hozzá a marhahúst, és főzd addig, amíg már nem rózsaszínű.
- Csepegtesd le a zsírt.
- Add hozzá a mustárt, a Worcestershire-t és fokhagymaport a marhahúshoz, és ízesítsd sóval és borssal.
- Jöhet a szendvics összeállítása! Vajjal kend meg a szeletek külsejét,majd helyez őket a serpenyőbe.
- Helyezd rá a cheddar sajtot, az uborka szeleteket és paradicsomot és egy csepp ketchupot. A tetejére tegyél még egy kevés cheddart, a szendvicsre pedig egy másik szelet kenyeret, vajas felével felfelé.
- Süsd a szendvicseket, amíg a kenyér aranybarna nem lesz és a sajt meg nem olvad. Ha rajongsz a csípős ízekért, ne hagyd ki belőle a japalenot sem!
Próbáld ki ezeket az isteni recepteket,és merülj el a forró és nyúlós sajt, a ropogós kenyér és a különleges ízek világában.
A recepteken kívül van egy-két igazán finom ötlet a mi tarsolyunkban is..